“Norge-Ikke bare gråstein”

ikke-bare-grastein-web

Mange tenker på norsk natur som hovedsakelig fjord og fjell, særlig er det som ligger inni fjellet er også unikt og spennende.

Vårt lands vulkanske historie og trykket fra isbreene, har etterlatt en betydelig variasjon av steiner og krystaller. Disse er ofte vakre og godt egnet til å brukes som billedsteiner, slipt som kabosjoner, eller som vi ofte gjør: brukt som de er, som rå krystaller i smykker. Blant disse er Thulitt, Norges mest kjente rosa smykkestein som hovedsakelig finnes i Lom. Vår nasjonalbergart er Larvikitt, fra Larvik og andre kjente eksempler er Anatas fra Hardanger Vidda, rubin fra Froland og smaragd fra Minnesund.

Donna Smykkegalleri har i mange år hatt den spennende utfordringen å bruke norske steiner i våre smykker. I kombinasjon med edle metaller, designer og lager vi smykker som fremhever de vakre og unike steiner og krystaller vi finner i norsk natur. Vår styrke ligger i faglig kompetanse og et unikt designuttrykk. Til daglig jobber vi i stor grad med produksjon av smykker med personlig design, men vi utfør også reparasjoner og omarbeidelser.

Med bakgrunn i vår interesse for norsk stein, har vi valgt dette som tema for vår 2014 utstilling. Med dette ønsker vi å øke bevissthet og interesse for våre ”nasjonale skatter”.